indexok_r2_c02.gif(2 kb)    
Uvodní strana Sem můžete psát Dopisy čtenářů Archiv

1.11. - 30.11. 2016

Archiv

Co týden dal 1.11 - 27.11.2016

 

 

 

 

 

  • Aby se Šafr najedl a Babiš zůstal celý

    Pavel Šafr zažaloval loni v květnu Andreje Babiše za urážlivé výroky na jeho adresu. Měly zaznít také na jednání Poslanecké sněmovny. Pan Babiš ho opakovaně označil za parchanta a psychopata. A požadoval omluvu a odškodné 100 000 Kč. Okresní soud pro Prahu-západ opakovaně rozhodl, že pan Babiš musí sice zaplatit, ale jen polovinu požadované částky. Omlouvat ve Sněmovně se však nemusí.

  • Není čas na revoluční hysterii

    Tyto řádky vznikly jako příspěvek k interní diskusi v kruhu členů a sympatizantů Klubu na obranu demokracie. Protože se bezprostředně týkají událostí kolem letošního 28.října, dávám je tu k dispozici i čtenářům Událostí.

 

 

  • Donald Trump ante portas

    Jediné, co si troufnu v této situaci říci, je, že Donald Trump bude znamenat pro americký politický systém jistou zátěž, problém, který ho zaměstná a spotřebuje spoustu jeho sil, času a energie, jež by jinak bylo možné využít racionálněji.

  • Dalajlámiáda a co z ní plyne

    Pod souborný název Dalajlámiáda shrnuji vzrušené události z posledních několika týdnů. Zážitky jsou dosud čerstvé, zde je několik předběžných poznámek.

 

 

 

 

  • Orbán a Fico? Babiš se Zemanem jsou děsivější

    Ve standardní demokracii nežijeme ani náhodou. Babišův mocenský konglomerát stále více ovládá českou společnost pomocí dokonalé anestezie. Formálně zaručené svobody jsou pro společnost, v níž je příliš mnoho podělaných lidí, vlastně k ničemu. Rozhovor pro nezávislý čtvrtletník Demokratický střed.

  • Porcování Sobotky

    ČSSD je poslední troska „Starých pořádků“ (polistopadového demokratického režimu), která nedůsledně, instinktivně a z nezbytí vzdoruje úplné dominanci Firmy Andreje Babiše na veřejné scéně, v byrokracii a nepodceňujme to, i v policii. Poslední zpuchřelá, praskající závora. A tomu procesu napomáhají jak dnešní špičky ČSSD, tak Sobotkovi oponenti uvnitř i vně ČSSD.