indexok_r2_c02.gif(2 kb)    
Uvodní strana Sem můžete psát Dopisy čtenářů Archiv

1.8. - 31.8. 2009

Archiv

Co týden dal 1.8. - 31.8.2010

 

 

 

 

 

 

 

  • Glosa na pátek: Národní památka? Zbourat!

    Jediná rozumná věc, která se s obludným sletově-spartakiádním koloseem na Strahově dá dělat, je zbourat ho. Kompetentní k tomu je vlastník. A ať vlastník rozhodne, jak naloží s pozemkem.

  • Glosa na pondělí: Největší politický výkon Jiřího Paroubka

    Poté, co Paroubek jednou provždy zlikvidoval plán na americký radar, nám USA nabízí protiraketovou aktivitu šitou na míru. Posuďme, jaká ta míra je.

  • Glosa na úterý: Sirotkům z ČSSD se hlásí nový tatínek

    Za dvacet let své dejme tomu obnovené existence se ČSSD představila jako lehce nesvéprávné společenství. Existuje tu jakýsi blátivý chaos, z něhož se občas vynoří strašidlo, Jožin z bažin, samozvaný spasitel, který dá této tvárné hmotě pevnou formu a naplní děsem své nepřátele i své přívržence.

 

 

 

 

  • Tři měsíce poté

    Základní problém stability systému je vláda a hlavně její předseda. Postoupil partnerům klíčové posty, teď se z nich snaží dodatečně ukousnout, co se dá.

  • Dost bylo odsunu!

    Polemika s Danielem Kaiserem: znepokojuje ho „způsob, jímž se tu o moderních česko-německých dějinách posledních dvacet roků zvyklo mluvit a psát.“

  • Glosa na pondělí: Kníže naběhl Nečasovi na vidle

    Ministr Schwarzenberg barazil s prohlášením, že postup francouzského prezidenta vůči rumunským romským imigrantům je proti duchu a stanovám EU.

  • Glosa na úterý: Rakouský sen o neutralitě

    Rakouský ministr obrany Norbert Darabos (SPÖ) se na konferenci v Alpbachu vyslovil pro stoprocentní dodržení neutrality, tak, jak byla vyhlášena v roce 1955. Znamená to rezignaci na možnost přistoupení k NATO.

  • Glosa na pátek: ČSSD: mela napříště pod duchnou

    ČSSD si příliš zvykla na negativní kampaně a teď si negativní kampaní řeší před očima užaslé veřejnosti své vnitřní problémy. Napříště to má být tajně.