indexok_r2_c02.gif(2 kb)    
Uvodní strana Sem můžete psát Dopisy čtenářů Archiv

1.12. -31.12. 2017

Archiv

Co týden dal 1.12. - 31.12.2017

 

 

 

 

 

  • Piráti plní slovo. Bude se zavírat?

    „Piráti“ slíbili ve své předvolební kampani žertovnou formou, že se zasadí o to, aby se u nás zase zavíralo. Na mušce měli tehdy i tři významné politiky, Petra Nečase, Miroslava Kalouska a Bohuslava Sobotku. A zdá se, že si jdou důsledně za svým.

  • Nové pořádky nastupují

    V úterý 5. prosince prezident Zeman formálně přijme demisi premiéra Sobotky. Ve středu 13. prosince oficiálně jmenuje Babišovu menšinovou vládu. Ještě týž den Andrej Babiš uvede do úřadu „některé ministry“. Zbytek se vyřídí poté.

  • Sto a jeden důvod, proč spolupracovat s Babišem

    Čím se liší lidé jako Erik Tabery, Marek Švehla, Jan Moláček a další, kteří už dlouhou dobu nabádají ke „spolupráci“ „tzv. demokratů“ s Babišem, od jeho novinářů?

  • Pár slov o zachraňování národa

    Sobotnímu Právu poskytl rozsáhlý rozhovor Miroslav Kalousek. Zde je pár poznámek k němu a ještě taky k personálním změnám v TOP09.

  • Pan Drahoš obavy KOD nesdílí

    Klub na obranu demokracie se před pár dny obrátil na prezidentské kandidáty s dotazem, zda chtějí vývoj, nastoupený v říjnových volbách, korigovat, nebo naopak potvrdit. Zevrubnou odpověď napsal Jiří Drahoš. Na facebookové skupině KOD na ni reagoval Jan Scheinost. Myslím, že věc stojí za diskusi.

    Jan Scheinost

 

 

  • Odvahu měl jen Kalousek

    Včerejší odpolední jednání ve Sněmovně o zřízení Vyšetřovací komise Sněmovny k OKD byla ohavná a deprimující ouvertura Nových pořádků. Probíhala pod taktovkou Pirátů a Okamurovců.

  • Pane Žantovský, prosím, vzpamatujte se

    Zásadní věc pro mne je, že se Václav Havel podílel na vývoji polistopadového demokratického režimu v dobrém i ve zlém. Je třeba o něm mluvit věcně a kriticky místo pořádání nabubřelých a hysterických oslav. Jako žádný polistopadový politik ani Václav Havel není lékem na naše dnešní problémy. Není řešením problému, je jeho součástí. Vyléčit se musíme sami. Odpověď na polemiku Michala Žantovského.

 

 

  • Poslední polemika s Michaelem Žantovským

    Vyčítal jsem panu Drahošovi, že lakuje skutečnost na růžovo, když tvrdí, nejsme v situaci, kdyby se k moci dostaly strany, které by pak demokracii zničily“. Podle mého názoru to naopak velmi reálně a bezprostředně hrozí. S panem Žantovským už napříště polemizovat nebudu, nemá to smysl.

  • Slovo ke čtenářům

    na závěr roku 2017.

  • Jiří Drahoš – hlasatel nechumelismu

    S čím zcela zásadně nesouhlasím, je závěr pana profesora: „v takové situaci (tj. že by se k moci dostaly strany, které by pak demokracii zničily, bd) podle mého soudu my dnes nejsme“.

  • Pozvánka na diskusi: k čemu má být dnes prezident

    Ve středu 3. ledna 2018 se ve velkém sále Michnova paláce na Malé Straně koná veřejná debata se čtyřmi prezidentskými kandidáty. Zde je moje neformální pozvání na tuto společnou akci Klubu na obranu demokracie, Politického institutu TOPAZ a Institutu pro křesťansko-demokratickou politiku.

  • Odvahu měl jen Kalousek

    Včerejší odpolední jednání ve Sněmovně o zřízení Vyšetřovací komise Sněmovny k OKD byla ohavná a deprimující ouvertura Nových pořádků. Probíhala pod taktovkou Pirátů a Okamurovců.