indexok_r2_c02.gif(2 kb)    
Uvodní strana Sem můžete psát Dopisy čtenářů Archiv

1.12. - 31.12. 2016

Archiv

Co týden dal 1.12 - 31.12.2016

 

 

 

 

 

  • Zteč veřejnoprávních médií: Babiš a „Občanská společnost“ ruku v ruce

    Návrh novely zákona o veřejnoprávních médiích je výrazem hlubokého pohrdání politikou a politiky. Stojí na přesvědčení, že politika je něco pochybného a podezřelého, co musí být od začátku do konce přísně střeženo – jenže někým, jehož oprávnění je o hodně pochybnější než např. oprávnění Poslanecké sněmovny.

 

 

  • Novelu mediálních zákonů je třeba zamítnout

    Chtěl bych se jen dotknout několika zásadních problémů souvisejících s návrhem novely zákonů o ČT a ČRo. Jde především o tzv. „německý“ (případně „bavorský“) model veřejnoprávnosti, a zejména o úlohu a způsob vytváření mediálních rad. Z celého programového spektra, které poskytují česká veřejnoprávní média, mne přitom zajímá politické zpravodajství a publicistika.

  • Místo vánočního fejetonu

    Vánoce je u nás čas televizních pohádek. Vystupují v nich princezny, čerti, tu a tam občas dokonce i nějaký anděl. Zkrátka báchorky. Vánoce jsou podle „Čechů“, jak se dnes rovněž v televizi a rozhlase říká, období, kdy se mohou (tedy můžeme) navzájem tahat na nos. Jakási něžná a poetická obdoba Apríla.

  • Dnešní politická krize, ČSSD a hlasatelé „občanské společnosti“

    Vůči ideologii politického zápasu jako nesmiřitelného střetnutí sil dobra se silami zla a ideologii revolučního zvratu, v němž zkorumpovanou, zkostnatělou, resp. prohnilou „standardní demokracii“ nahradí iniciativa „obyčejných lidí, kteří makají a nekradou“, je třeba postavit rehabilitaci demokratické politiky.