indexok_r2_c02.gif(2 kb)    
Uvodní strana Sem můžete psát Dopisy čtenářů Archiv

1.12. - 31.12. 2013

Archiv

Co týden dal 1.12 - 31.12.2013

 

 

 

 

 

  • Václav Klaus v České televizi

    Václav Klaus poskytl České televizi pozoruhodný půlhodinový rozhovor (odvysílali ho ve středu po poledni na ČT24), v němž se věnoval hlavně vnitropolitické situaci.

  • Volba místopředsedů PS

    Včera měla nová Poslanecká sněmovna na pořadu jednání volbu dvou zbývajících místopředsedů. Byla to volba opakovaná a jak se dalo čekat, opět se nepovedla.

  • KDU-ČSL na šikmé ploše

    ANO i ČSSD ovšem lidovce ve vládě potřebují, a to jako alibi: podívejte se, nic se neděje, jsou tu už zase a zaručují kontinuitu s předchozím obdobím. Lidovci ovšem potřebují alibi, které by jim umožnilo účastnit se v takové hře: má to smysl, dokážeme totiž prosadit, respektive udržet důležité věci.

  • Zemřela Natalija Gorbaněvská

    Demonstrovat proti ruské okupaci bývalo v minulosti i u nás obtížné. Nebylo to ovšem nikdy tak obtížné jako v Rusku, kde to zároveň znamenalo demonstrovat i proti většinovému názoru.

  • Dekonstrukce (demokratického) státu

    Zdá se, že jen málo poslanců a senátorů, kteří podepsali prohlášení o podpoře platformy, si uvědomuje, že Rekonstrukce státu je zaměřena proti mnohým z nich a především proti politickým stranám, které lid (čili „respondenti“ různých průzkumů) považuje za „nejzkorumpovanější instituce“ u nás.

    Bohumil Dvořák

 

 

  • Koaliční smlouva upečena

    Pokud jde o „umělecký dojem“, byla nejsilnější parlamentní strana úspěšná: Dojednané je na první pohled triumf politického stylu, který by bylo možné nazvat podle jeho zakladatele „paroubkismus“.

  • Co nás ohrožuje?

    Dostávám pravidelně zprávy o průzkumech veřejného mínění, které provádí agentura CVVM. Většinou se týkají zcela přízemních věcí, některé z nich mají však i hlubší podtext: dávají příležitost nahlédnout do duše lidí a čas od času se dotýkají i posledních věcí člověka.

  • Kompromis Cyrila Svobody

    Cyril Svoboda navrhuje ve věci církevních restitucí vstřícné gesto „katolíků“ vůči „státu“.

  • Pomóóóóc!!!!!!!

    Střední třída má totiž smůlu: přitahuje pozornost lidí, kteří by se rádi politicky vyprofilovali, asi tak, jako přitahuje chudá počestná panna nenapravitelné chlípníky.

 

 

  • Poznámky k povaze nového režimu

    Je zjevné, že žijeme v něčem jiném, než v čem jsme žili posledních dvacet čtyři let. Co to je, jak to vypadá, v čem je to jiné a jak se to může dál vyvíjet jsou otázky, které bude v příštích měsících třeba vyjasňovat.

  • Měla by být JUDr. Marvanová upálena jako čarodějnice?

    JUDr. Marvanová a její přátelé podali trestní oznámení na expremiéra Nečase. Mohl se prý dopustit zločinů zneužití pravomoci úřední osoby, přijetí úplatku, podplacení a zločinného spolčení.

  • Koaliční smlouva upečena

    Pokud jde o „umělecký dojem“, byla nejsilnější parlamentní strana úspěšná: Dojednané je na první pohled triumf politického stylu, který by bylo možné nazvat podle jeho zakladatele „paroubkismus“.