indexok_r2_c02.gif(2 kb)    
Uvodní strana Sem můžete psát Dopisy čtenářů Archiv

1.10. - 31.10. 2016

Archiv

Co týden dal 1.10 - 31.10.2016

 

 

 

 

 

  • Plačky nad Václavem Havlem

    Nejde mi v první řadě o to, koho a co teď oslavujeme, ale jak oslavujeme. Zaráží mne, jak snadno a s jakou pompou si dnes Václava Havla dávají na prapor ti, kterým nejde o nic jiného, než jak co nejvíc zprasit a vlastně zbourat stát, který pomáhal budovat.

  • Chybí nám dnes Václav Havel?

    Minulý týden se na mne z ČT obrátili s prosbou, zda bych jim byl ochoten poskytnout krátký rozhovor do nedělního vzpomínkového programu, věnovaného nedožitým osmdesátinám Václava Havla. Nakonec to nepoužili. Dávám tu aspoň dodatečně čtenářům k dispozici to, co jsem si předem připravil.

  • Diskuse o odkazu Václava Havla v ČT

    V e středu 5. října jsem se účastnil diskuse na toto téma v pořadu Události a komentáře ČT24. Bližší informace a záznam viz dále.

 

 

  • Koalice proti Babišovi musí být koalicí za demokracii

    Když někdo při vytváření koalice vynechá nejsilnější stranu, smí to samozřejmě udělat, ale musí k tomu mít pádný a přesvědčivý důvod. A takový pádný a přesvědčivý důvod tu samozřejmě je.

  • Krajské volby: není čas na defétismus

    Kapitulantství a nechumelismus demokratických stran vládní koalice způsobil, že Babišovo multifunkční uskupení ve volbách slušně bodovalo. Vítězství není však ani náhodou omračující.

  • Sobotka je pasivní – nemůže se divit, že prohrává

    Multifunkční útvar pana Babiše, který je zároveň obrovská firma, silné politické uskupení a mediální impérium, usiluje o mocenskou dominanci mj. i na účet pana Sobotky a jeho ČSSD. Pan Sobotka to ovšem říci nemůže, sedí totiž se svým úhlavním přítelem v jedné koalici. A tak: nic se neděje, nechumelí se. Jak by pak mohl něco vyhrát! Rozhovor pro E15.cz

  • Diskuse v Partii na Primě

    V neděli 9. října t.r. jsem se zúčastnil diskuse ke krajským volbám na TV Prima. Bližší informace a odkaz na videozáznam pořadu viz dále.

 

 

 

 

  • Rehabilitace kýče

    Kýč prý „patří k politice“. To je sice pravda, ale jen z poloviny. Patří ke špatné, pokleslé politice, proti níž je třeba stavět politiku správnou a spravedlivou. Polemika s Janem Jandourkem.

  • Místo 28. října 1918 v našich dějinách

    28. října oslavujeme právem a s úctou. Zároveň platí, že bychom na stát, který tehdy vznikl, měli vzpomínat věcně a kriticky.

  • Já taky nemohu mlčet

    Včera dali představitelé čelných divadelnických asociací veřejnosti k dispozici výzvu s názvem „Divadla a herci společně: Nemůžeme mlčet!“ Týká se politické situace v naší zemi, podnětem byl „případ Brady“ a prohlášení nejvyšších ústavních činitelů ke vztahu České republiky a ČLR.