indexok_r2_c02.gif(2 kb)    
Uvodní strana Sem můžete psát Dopisy čtenářů Archiv

1.9. - 30.9. 2013

Archiv

Co týden dal 1.9- 30.9.2014

 

 

 

 

 

  • Nejde o to intervence nepřiznávat, ale vůbec je nedělat

    Sankce západního společenství vůči Rusku jsou důležité a potřebné. Pokud však nebudou doprovázeny dodávkami vojenské výzbroje, vojensky silné Rusko nakonec o hodně slabší Ukrajinu obsadí. Rozhovor pro Parlamentní listy.

  • Ukrajina, Brusel, Praha: čas oponou trhnul

    Sobota v Bruselu, sobota a neděle v Praze: západní Evropa si může pořád ještě namlouvat, že když toho hodí co nejvíc přes palubu, sama se nakonec neoctne na talíři. My už na tom talíři jsme.

  • Turistická sezóna na Ukrajině

    Několik poznámek na okraj o letošní ruské prázdninové turistiky: Je čas přestat revolučně blbnout. Teče nám do bot, přátelé.

 

 

  • Rozhovor pro ukrajinské vysílání Deutsche Welle

    Měli bychom vědět, že tady nejde jen o lidská práva nebo jen o Ukrajinu, ale i o nás: i nám jde o krk. V současné době končí „blízké zahraničí“ pana Lavrova na západních hranicích České republiky a Polska. V budoucnu může jednou snadno končit na Gibraltaru.

 

 

  • Nevisíme ve vzduchoprázdnu

    To je název výzvy 32 osobností slovenského veřejného života: obracejí se na vládu a NR SR, aby se chovala jako spolehliví partneři EU a NATO a ne jako trojský kůň Ruska. Zprávu o ní vydala slovenská agentura SITA dnes (v pátek 26. 9.) v 14.06

  • Distancujise.cz

    Tyto řádky jsou mé osobní stanovisko k petici s názvem „Jsme Česká republika. Nechceme být ani ryba, ani rak“. Napsal jsem je protože považuji za zásadní, aby člověk i ve vypjaté situaci dokázal říci o hlouposti, že je to hloupost, a nepodpisoval se šmahem pod všechno, co mu přijde pod ruku.

  • Co vlastně dělí českou politiku?

    Replika na polemiku Jiřího Pehe z Práva. V destrukci polistopadového systému se uvolnila cesta „úhořovitým populistům bez elementární kotvy“ a politikům s autoritativními sklony.

  • Češi v EU: nedůsledně a v neshodě

    Úterní sněmovní debata k vládní politice ve věci Ukrajina se konala z podnětu „pravicové opozice“. Parlamentní většina debatu povolila a pak po celou dobu suverénně kontrolovala. Návrhy opozice na usnesení byly bez problémů odmítnuty, ponejvíce drtivou většinou.