indexok_r2_c02.gif(2 kb)    
Uvodní strana Sem můžete psát Dopisy čtenářů Archiv

1.6. - 30.6. 2018

Archiv

Co týden dal 1.6. - 30.6.2018

 

 

 

 

 

  • Demokracie už byla.

    Pár poznámek na okraj nynějších demonstrací.

  • Mají se Nové pořádky čeho bát?

    Volební průzkum agentury Kantar TNS z 10. června t.r. (Volební model pro volby do Poslanecké sněmovny) se na první pohled nijak nápadně neliší od toho, co přinesly jiné agentury. Jakýsi náznak změny tu však je.

  • Sobota, 9. června: protestní demonstrace proti rakovině prsu.

    Rubrika Co týden dal s odkazy k aktualitám ke dni mi v Událostech strašně chybí. Nestíhám to. Dnes aspoň jedna malá náhrada, už jsem to nemohl vydržet.

  • Jak Zeman vládne. A nejde jen o novičok!

    Senátory STAN je třeba podpořit. Nejde jen o to, jakou naději na prosazení má v tuto chvíli jejich požadavek. Dnešní doba je velmi chudá na naději. Aby nějaká naděje vůbec vznikla, je zapotřebí nejdřív něco dělat. Například zformulovat důvody, pro něž by se způsobem Zemanova vládnutí měla zabývat instituce k tomu kompetentní, to jest Ústavní soud.

  • Poznámky ke dni

    Volební model agentury Kantar TNS – pokles podpory ČSSD a TOP09. Boj o Karla Marxe: zaslouží si sochu?

 

 

  • Demonstrovat, nebo rezignovat?

    Naše demokracie je dnes v troskách. Může se sice ještě stát zázrak, ale my jsme svůj dějinný příděl zázraků vyčerpali. Další příležitost bude někdy za tři sta let. Do té doby si musíme nějak pomoci sami. Bylo by ale dobré, kdybychom si připustili, že tentokrát jsme si demokracii zničili sami. A každý z nás by měl vědět, kdy a jak k tomu přispěl.