indexok_r2_c02.gif(2 kb)    
Uvodní strana Sem můžete psát Dopisy čtenářů Archiv

1.6. - 30.6. 2013

Archiv

Co týden dal 1.6. - 23.6.2013

 

 

 

 

  • Schwarzwenbergův problém s Ázerbájdžánem

    Vytvořila se mohutná protischwarzenbergovská koalice: prezident, kapitáni českého průmyslu – a Ázerbájdžán.

  • Obrovský smutek Václava Klause

    Václav Klaus neřekl v neděli na Primě nic, co by od něho člověk neočekával. Řekl to tentokrát ovšem nezvykle jasně a na plná ústa. Své angažmá na evropské scéně má již promyšlené.

  • Předběžné opatření proti možným problémům

    V životě jsem nečetl podivnější text než ten, který uveřejnil minulou středu v LN Marek Kerles (Byl odsun Němců etnická čistka?). Sdělení je v něm jaksi zamaskováno, jako by se za ně tak trochu styděl.

  • Praga Caput Regni

    O nynější potopě píše každý, má samozřejmě taky politický dopad.

 

 

  • Krize české demokracie

    Demokracii a svobodu jsme v r. 1989 dostali velmi snadno, jaksi na dluh. To se v dějinách stává. Musíme si ji následně zasloužit.

  • KDU-ČSL se vrací

    Signál ze sjezdu KDU: naše „pravice“ i „levice“ svým úporným třídním bojem českou společnost úspěšně rozeštvává, a úlohou strany, která se hlásí ke křesťanským hodnotám, by mělo být společnost sjednovcovast. Uvidíme, jak dlouho to lidovcům vydrží.

  • Památce generála Rjabikova (aneb právo na azyl v Buranově)

    Důvod k melancholické vzpomínce mi dal osud jednoho generálova krajana, podnikatele Alexeje Torubarova. Dost se o něm dnes mluví. Byl ve své vlasti obviněn z vydírání důstojníka tajné služby a z podvodů.

 

 

 

  • Předčasné volby- nejlepší ze špatných řešení

    Jedině předčasné volby mohou obnovit stav, kdy se o zásadních politických věcech bude rozhodovat s většinovou podporou, obnoví se úměrnost při používání politických prostředků a sníží se míra jakobínského fanatismu v politice.

  • Příliš mnoho idealismu

    Premiér Nečas oznámil, že rezignuje na funkci premiéra a předsedy strany. V zájmu České republiky a ODS. Během celé aféry jsme se všichni moc dobře bavili a každý věděl, jakou kde udělal chybu. Zabýval se někdo podezřením, že celé obvinění může být také jen účelový slepenec, jehož smyslem není očista koalice, ale tak říkajíc politická změna? A bylo tohle chování médií v zájmu ČR a politických stran?

  • Učme se žít s nedozírnými následky

    Základní příčina politického rozvratu, který nyní zažíváme, je nebývale dezolátní stav Poslanecké sněmovny. Jediným možným řešením jsou předčasné volby, a to co nejrychlejší.