indexok_r2_c02.gif(2 kb)    
Uvodní strana Sem můžete psát Dopisy čtenářů Archiv

1.4. - 30.4. 2015

Archiv

Co týden dal 1.4 - 30.4.2015

 

 

 

 

 

 

 

  • Nedejme se otrávit

    Jako jeden z „mlčící většiny“ se vyjadřuji k článku Zbyňka Petráčka z pátečních Babišových Lidových novin

  • Poučení z amerického konvoje

    Zdá se, že v naší politické krajině, zpustošené zemětřesením z let 2013-2014, pořád ještě existuje nějaký život. Je tu naděje pro demokraty zprava i zleva a hmatatelný zárodek společného zájmu.

  • Hi, girls!

    Dvě občanky České republiky se staly obětí zákeřného přepadení a únosu. Není povinností občanů ČR, aby za všech okolností dělali co nejméně starosti českému státu, nýbrž je povinností českého státu, aby se vždycky a ze všech okolností staral o své občany, kteří se dostanou do nesnází, aniž by jeho představitelé hloupě mudrovali o tom, zda si za to postižení mohou nebo ne. Náš prezident je...

  • Oficiózní noviny o vítání amerického konvoje

    Papírová média dezinformují o průběhu vítání amerického konvoje. A vypadá to trochu, jako by se přitom domluvily. Ale není tomu tak: bylo vy to zbytečné: už předem a samy od sebe totiž vědí, jak je radno psát.

  • Čeští putinovci v nedbalkách

    Solidarita se spojenci: Pořád ještě není obtížné mobilizovat lidi ve prospěch dobré věci. Nebyly jich velikánské davy, bylo jich právě tolik, kolik bylo zapotřebí. To je optimistická stránka věci, a ta je základní. Bude však třeba pokračovat.

 

 

  • Zeman do Moskvy? Ano, ale sám za sebe!

    Zemanova cesta do Moskvy je politicky nevhodné a zároveň nemravné gesto a vláda má dostatečné důvody k tomu, aby se mu v rámci daných možností opřela.

  • Buranokracie v ofenzívě

    Konflikt s americkým velvyslancem: prezident Zeman vede českou politiku cíleně do sporu s našimi spojenci.

 

 

  • Proč nepodpořím prohlášení Svobodu médiím

    Ve středu 15. dubna seznámili zástupci profesních a občanských skupin a další osobnosti veřejnost s prohlášením iniciativy Svobodu médiím. V té souvislostí senátor Jiří Šesták, řadu dalších veřejně činných lidí, mj. i mne. Aby se k prohlášení připojili. Zde je mail pana senátora i moje odpověď.

  • Neutralita nebo aktivismus?

    Do posledního čísla Respektu napsal šéfredaktor Erik Tabery obsáhlou polemiku se mnou a s Pavlem Šafrem. Jmenuje se „Média v éře Andreje Babiše“, a netýká se nějakého mého konkrétního článku, ale úplně všeho. Proto považuji za možné a potřebné na ni odpovědět obšírněji.

  • Svou svobodu si musíme zasloužit

    Minulý týden nakonec přinesl velkou úlevu: prezident Zeman sice do Moskvy na oslavy Dne vítězství pojede, ale nezúčastní se vojenské přehlídky. Spokojená je koalice, opozice i média. Ve skutečnosti ovšem žádný důvod k radosti není.

 

 

  • Bohuslav Sobotka a Putinovi motorkáři

    Turistický projekt Putinových jezdců je bezmezná drzost a pondělní vyjádření premiéra Sobotky v té věci v České televizi je prostě skandální.

  • Jak jsem nedostal cenu

    Minulý týden jsem měl na programu mimo jiné nevšední zážitek: pozvali mne na slavnostní večer do Národního divadla, aby mi sdělili, že nedostanu cenu Magnesia Litera v kategorii literatury faktu. Plus kratičká videodokumentace, stojí za to.

 

 

  • Pravda a Láska v konjunkci s Babišem

    „Havlovská ideologie“ je vzhledem ke svým slabinám mimořádně zranitelná a velmi vhodná, aby byla zneužita cynickými manipulátory s politickou moci. K tomu se zřejmě právě teď schyluje.