indexok_r2_c02.gif(2 kb)    
Uvodní strana Sem můžete psát Dopisy čtenářů Archiv

1.3. - 31.3. 2017

Archiv

Co týden dal 1.3 - 31.3.2017

 

 

 

 

 

  • Nestrašte nás komunismem! Bude to jiné, a možná horší.

    K posledním politickým událostem volebního roku. Volební reformy, Babišova ústavní revoluce. To, co nám dnes kyne, babišismus, „Nové pořádky“, je něco dosud neznámého. Nemáme proti tomu protilátky, pokoušíme se to zařadit do známých šuplíků („pravice“, „komunismus“). Moc si tím nepomůžeme.

 

 

  • Podání vysvětlení: na tapetě je Česká televize

    ČT musí ze zákona poskytnout Radě pro rozhlasové a televizní vysílání vysvětlení ohledně třech „závadových pořadů o Babišovi. Neměla by však daleko spíš poskytnout nějaké vysvětlení, a to veřejnosti, sama RRTV?

  • Demytizace v životě, literatuře, politice

    Před časem se na mne obrátili z ČT Art s prosbou o rozhovor na téma demytizace. Téma se mi zalíbilo, a protože jsem si udělal víc poznámek, než co se vešlo do deseti minut, které byly mému vystoupení vyhrazeny, dávám tu svou přípravu v ucelené podobě k dispozici.

 

 

  • Babiš dostal přes nos. Leč nepodléhejme euforii!

    Na podzim nás čekají rozhodující volby do Poslanecké sněmovny. Nezapomínejme, že nám musí jít nejen o boj proti něčemu, ale především o to, za co a ve jménu čeho bojujeme: o upevnění parlamentní demokracie a právního řádu v České republice.

  • Příležitost nesouhlasit s Michaelem Žantovským

    je zajímavé, jak Andrej Babiš fascinuje lidi z havlovského okruhu. Fascinace pramení ze společného pohrdání parlamentní demokracií. Parlamentní demokracie se totiž neshoduje s představou platonské polis, vlády moudrých, která kdysi poznamenala už Havlovu Moc bezmocných. Demokracie stojí na křesťanských základech, na přesvědčení, že lidé jsou si před Bohem rovni a mají rovné právo podílet se na správě svých věcí.

 

 

  • Babišovo podnikání: odborníci se diví, laik žasne

    K této malé poznámce mne inspirovalo to, co jsem se v poslední době dozvěděl o podnikání pana Andreje Babiše. Na víc bych si netroufl, podotýkám, že se psaní o ekonomice a zejména podnikání cíleně vyhýbám.