indexok_r2_c02.gif(2 kb)    
Uvodní strana Sem můžete psát Dopisy čtenářů Archiv

1.2. - 28.2. 2018

Archiv

Co týden dal 1.2. - 28.2.2019

 

 

 

 

 

  • Senát o zdanění náhrad církvím: rodí se naděje?

    Jde o záležitost nesrovnatelně závažnější, než je např. případ „Čapí hnízdo“. Platí u nás ještě zákony, nebo je možné je měnit podle libosti při každé politické změně? A jaká je to politická změna, když umožňuje obracet zákony a zákonnost naruby?

  • Vize Petra Fialy

    Je mi líto, ale pan Fiala se vlastně chce mermomocí vřadit do Nových pořádků jako jejich utvářející element. A tak trochu se přitom podbízí: demokracie nekončí, nějaké zásadní reformy nepotřebujeme, stejně tak velká slova, velká varování a křik. Podbízí se veřejnosti, samozřejmě, a činí tak v čelném babišovském médiu.

  • Na řadě je Ústavní soud

    To, co u nás už pár let probíhá, je salámové ukrajování z polistopadové demokracie. Salám už je přitom skoro spotřebován, teď jsme se prokousali k Ústavnímu soudu. Přesto je pořád ještě co ukusovat, a to znamená, že je pořád taky co bránit.

  • Předseda Pospíšil, 17. listopad a pejsek Ronny

    Na první pohled mne napadlo, že starosti předsedy TOP 09 bych zrovna teď opravdu chtěl mít. Na druhé straně musím objektivně uznat, že má dobré srdce. I když, abych to dnes mohl plně vychutnat, musel bych být např. foxteriérem. Což bohužel není plně v mých silách.

  • Za co vděčím Rudolfu Kučerovi

    16. ledna zemřel politolog a publicista Rudolf Kučera. Dlouho jsem s ním spolupracoval a jsem mu taky dosti zavázán. Rád bych to při této příležitosti připomenul.

  • Bohumil Doležal k 10. výročí smrti Emanuela Mandlera: Byl tu lepší program, než měl Havel

    Právě před deseti lety, 22. ledna 2009 zemřel Emanuel Mandler. U příležitosti tohoto výročí jsme požádali o rozhovor Bohumila Doležala, Mandlerova blízkého spolupracovníka. Rozhovor vyšel ve Foru 24 a pořídil ho Pavel Šafr.

  • Polistopadové změny jsou ve velkém ohrožení. Rozhovor pro Reflex.cz

    Zveřejnili ho ve středu 16. ledna .Týká se toho, jak jsem v r. 1989 prožíval „palachiádu“, ale hlavně dnešní politické situace.