indexok_r2_c02.gif(2 kb)    
Uvodní strana Sem můžete psát Dopisy čtenářů Archiv

1.1. - 31.1. 2015

Archiv

Co týden dal 1.1- 31.1.2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Náš problém nejsou islámští teroristé, ale putinovské Rusko a jeho čeští sympatizanti

    U nás zavládlo davové nadšení z všeobjímající jednoty, která se vytvořila v odporu k atentátům v Paříži, ale tahle jednota má vlastně zastírá, že naše společnost je rozdělena i politicky na ty, kteří chtějí opravdu svobodu a demokracii, a na ty, kterým jde naopak o to, aby se v rámci té falešné jednoty zakryli své snahy tady demokracii a svobodu projevu omezit. Rusové jsou přitom jejich přirozenými spojenci. Rozhovor pro Parlamentní listy (původní znění, v Parlamentních listech ho zkrátili).

  • Putin v Praze?

    Pozornost světové i české veřejnosti poutají teroristické útoky v Paříži. Bylo by neblahé, kdybychom kvůli tomu přehlédli chystanou účast ruského prezidenta na „paralelních oslavách“ osvobození Osvětimi ruskou armádou v Praze a v Terezíně.

  • Teroristé v Paříži a naše svoboda

    Pokud jde o terioristický útok v Paříži, panuje mezi českými politiky, jak se zdá, široká jednota: vyjádřili se tak zatím skoro všichni, zprava i zleva, od prezidenta Zemana až po Tomio Okamuru a komunistku Kateřinu Konečnou. Tato jednota je hezká až moc a zaslouží si jakýsi rozbor.

  • Chybí nám naděje

    Rozhovor pro Evangelický týdeník Kostnické jiskry. O situaci v ČR i ve světě a o naději do budoucna.

 

 

 

 

  • Zemanův plán

    Miloš Zeman vystoupil v úterý na pražské konferenci Let My People Live s projevem, který netřeba přeceňovat, ale přesto stojí za jakýsi rozbor. Není to totiž jen pouhá velkoústá prezidentská klauniáda, má i svůj pragmatický, vnitropolitický rozměr.

  • Je dnešní Rusko osvoboditel?

    Doslovný přepis rozhovoru, který jsem v pondělí 26. ledna 2015 poskytl Českému rozhlasu Plus.